Elektrik ve Elektronik Teknolojisi
Okulumuzda Elektrik-elektronik alanının Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü dalında eğitim verilmektedir.Öğrencilerimiz mezun olduklarında , bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrikpanolarının kurulumu ile ilgiliişleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olurlar.
GÖREVLERİ
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Elektrik tesisatları ve pano montörleri;inşaatlarda, elektrik santrallarinde,şantiyelerde, ev ve iş yerlerinde çalışırlar. Çalışma ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişmekle beraber genellikle kapalı ortamlarda görev yaparlar. Elektrik dağıtım sistemlerinde çalışırken değişik hava koşullarında, yüksek yerlere tırmanarak zor şartlarda çalışmaları gerekebilir. Görevlerini yaparken dikkatsiz davranmaları önemli kazalara yol açabilir. İşin gerektirdiği güvenlik önlemleri (kask, emniyet kemeri, çizme, elodiven, tulum v.s) altında çalışmak zorundadırlar.
İŞ BULMA İMKANLARI
Elektrik tesisatçılığı ve pano montörlüğü;Elektrik tesisatları ve pano montörlerinin iş bulma olanakları oldukça genişter. Özel sektöre ait işketmelerde çalışma olanakları bulabildiği gibi küçük ölçekli işletmelerde de çalışabilir. Kanunlarda belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda, kendi işyerlerini açabilmektedirler. İstihdam durumu, inşaat sektörüne bağlı olarak değişebilmektedir. Pano montörlüğü olarak çalışan kişiler tesisat sistemlerinin, atölye, sistem yada makinenin çalıştırılması ile ilgili yüzü ile ilgilenir. Temel işlemler, mekanik montaj, bara işleme, kablo montajı ve pano testi gibi alanlarda ihtisaslaşma görülebilmektedir. Bu alanda çoğunlukla küçük ölçekli işletmeler faaliyet göstermektedir.
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
Elektrik-elektronik alanında öğrenim gören öğrenciler , 2547 sayılı Kanunun 45. maddesine 4702 sayılı Kanun ile eklenen E bendi uyarınca mezun olduklarında sınavsız yerleştirilebilecek meslek yüksek okulu programları aşağıda belirtilmiştir.
Bu programlarda meslek yüksek okuluna devam eden öğrenciler, öğrenim süreleri sonunda girecekleri dikey geçiş sınavı ile belirlenen kontenjandan faydalanarak lisans programlarına geçiş yapabilirler. Lisans öğrenimine başlama hakkını elde eden öğrencilere üniversiteleri tarafından Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı uygulanır.